سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ویژگی های بهترین مدارس دبیرستان

این مطلب از سایت هیواگروپ گرفته شده است.

هر دانش آموز ایرانی پیش از آنکه وارد دانشگاه شود، 12 سال از عمر خود را در مدرسه می گذراند. 12 سالی که تاثیر زیادی بر آموزش و پرورش دانش آموز دارد. می تواند از یک کودک بازیگوش یک نخبه تحویل اجتماع دهد یا از یک کودک سر به زیر، یک جوان بی اهمیت به کار و آینده. اهمیت آموزش و پرورش در سال های مدرسه هر چند در خارج از کشور سال هاست که ثابت شده و بعد از قرون وسطی ، یکی از مهم ترین مقوله های علوم اجتماعی است، در ایران هم در سال های گذشته به نوبه خود در اولویت خانواده ها و مسئولان قرار گرفته است. شاید این سوال آشنا که " بهترین دبیرستان فلان شهر یا فلان منطقه کدام است " که یکی از متداول ترین سوالات والدین قبل از ثبت نام مدارس است، به خودی خود بیانگر اهمیت والدین برای انتخاب بهترین مدارس برای تحصیل فرزندانشان باشد.

خب اگر از مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی که به دلیل ظرفیت پایین و رقابت بالا نمی توانند پذیرای ثبت نام همه دانش آموزان ایران باشند بگذریم به مدارس عادی دولتی و غیرانتفاعی می رسیم . اینکه چگونه بتوانیم از بین این همه مدارس دولتی و غیرانتفاعی با تنوع شهریه و خدمات آموزشی و تربیتی و فرهنگی و ورزشی ، بهترین مدرسه را انتخاب کنیم ، موضوع سوال ما در این مقاله است.

 این مقاله براساس نظریات روانشناسی و کارشناسی نوشته شده و در پاسخ به سوالاتی مانند بهترین مدارس تهران ، بهترین مدارس اصفهان ، بهترین مدارس مشهد ، بهترین مدارس شیراز ، بهترین مدارس تبریز و ... که عموما مخاطب در پاسخ به دنبال نام یک مدرسه خاص است ؛ نوشته شده اس . بنابراین والدین و دانش آموزان در سراسر کشور می توانند از محتویات این مقاله برای انتخاب بهترین مدرسه استفاده کنند. 

دبیرستان یا همان متوسطه دوره دوم شامل سال های دهم ، یازدهم و دوازدهم یعنی سنین 16 تا 18 سالگی دانش آموزان می باشد . آغاز دوره دبیرستان در نظام آموزشی جدید همراه با انتخاب رشته دبیرستان است. اما برویم به سراغ ویژگی های بهترین مدارس دبیرستان. اگر فاکتور هایی که در انتخاب بهترین مدارس ابتدایی و بهترین مدارس راهنمایی معرفی کردیم در مدارس فرزند شما رعایت شده باشد، حال باید فرزندتان شخصیتی مستقل و اجتماعی داشته باشد، خود را بشناسد و بداند که از آینده خود چه می خواهد. این دقیقا همان چیزی است که ما می خواهیم. یک نوجوان 16 ساله که هدف خود را می داند. با شناخت همین هدف ، مسیر خود را می شناسد و به راحتی انتخاب رشته پایه نهم را انجام می ده . حال تنها یک موضوع باقی می ماند. مدرسه ای با کادر آموزشی قوی که بتواند فرزند ما را در این مسیر کمک کند. اصرار ما در انتخاب مدرسه ای با کادر آموزشی قوی  در دبیرستان در الویت اول قرار دارد. چه فرزند شما رشته های نظری را انتخاب کند چه رشته های فنی حرفه ای و کاردانش ؛ مدرسان و معلمان کارآزموده ای نیاز دارد که بتواند مهارت های لازم را بیاموزد تا دانش آموز بتواند با قدرت بیشتری از مدرسه به دنیای کار و یا دانشگاه پا بگذارد. این موضوع مخصوصا برای دانش آموزان نظری که قصد شرکت در کنکور سراسری را دارند بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد. درهرصورت دوران دبیرستان ثمره تلاش های 9 سال قبل مدارس ابتدایی و راهنمایی و خانواده دانش آموز است . در این مقطع است که دانش آموز باید تمایز علمی خود را نمایش داده و مسیر تحصیلی آینده خود را مشخص کند . از طرف دیگر قبلا در مقالات دیگر تاکید کرده ایم که لزوما قرار نیست آینده همه دانش آموزان از مسیر ادامه تحصیل در دانشگاه و ورود به فضای دانشگاهی ترسیم شود . کم نیستند دانش آموزانی که پس از گرفتن دیپلم ، مدرسه را رها می کنند و در جای دیگری غیر از دانشگاه و کنکور ، به دنبال رسیدن به اهداف خود می گردند . اتفاقا اگر یک دبیرستان کادر آموزشی خوب داشته باشد در این موارد هم می تواند مشاور و راهنمای خوبی برای فرزندتان باشد . مشاور و معلمانی دلسوز که صلاح آینده دانش آموز را مهم تر از تحصیلات آکادمیک دانش آموز می دانند . در هرصورت در انتخاب بهترین مدارس دبیرستان ( متوسطه دوره دوم ) و ثبت نام دبیرستان ، توجه به داشتن کادر آموزشی قوی در کنار خروجی های موفق از مدرسه ( منظور دانش آموزان سال های قبل مدرسه و نتایج آن ها در کنکور سراسری است ) می تواند حجم زیادی از دغدغه های ما را در دوره دبیرستان کاهش دهد . به عنوان نکته آخر توجه داشته باشید در انتخاب بهترین دبیرستان هم توجه به کار آموزشی دلسوز که صلاح فرزندمان را از پیشرفت علمی او مهم تر بداند هرچند ممکن است در نگاه اول خیلی جالب توجه نباشد ولی قطعا در مواردی که آینده دانش آموز در راهی غیر از کنکور و دانشگاه رقم می خورد حائز اهمیت خواهد بود.